16 joulukuuta 2017

PLAYED THROUGH: Life is Strange (2015)



Dontnod Entertainmentin ja Square Enixin luoma Life is Strange (2015) tulisi kuulua 'pelit jotka jokaisen tulisi pelata' -listalle. Tämä viisi episodia sisältävä tarinapeli perustuu samanlaiseen point&click -meininkiin ja valintojen tekemiseen kuten Telltalen The Walking Dead -pelit joista olen kirjoittanut aiemmin täällä ja täällä.



Päähahmo Maxine 'Max' Caulfield on ujo valokuvaajan alku, joka palaa vuosien jälkeen opiskelemaan kotikaupunkiinsa. Hän huomaa osaavansa kelata aikaa taaksepäin. Max törmää pian lapsuuden parhaaseen ystävänsä Chloeen joka haluaa selvittää mitä tapahtui Rachel Amberille, tyttöön johon hän tutustui kun Max oli muuttanut Seattleen. Yhdessä kaksikko aloittaa seikkailun josta ei käänteitä puutu.



Pelimaailmasta löytyy monenlaista koettavaa ja nähtävää, ja tekemistä saa esimerkiksi etsimällä kaikki vapaaehtoiset valokuvattavat kohteet. Osa löytyy helposti, osan eteen joutuu tekemään monenlaisia kikkailuja;



Olen pelannut pelin aiemmin jo läpi mutta aloitin huvikseni rulianssin alusta ja tajusin samalla että en ole kirjoittanut vielä tästä pelistä postausta. Peliin on mukava palata aina uudestaan ja uudestaan, tehdä erilaisia päätöksiä. Tarina on täynnä elämänmakuisia opetuksia ja antaa uusia näkökulmia maailmankatsomukseen. Jokaisella teolla on merkitystä.



..ja pidän myös kovasti pelin humoristisesta puolesta.


★★★★★

Liputan edelleen tarinapohjaisten, mukaansatempaavien tarinoiden ja ihmissuhdedraamojen puolesta ja Life is Strange ei ole poikkeus. Mikäli et ole vielä kokeillut peliä, sen ensimmäinen episodi on täysin ilmainen Steamissa!





PS. Ensi viikon keskiviikkona eli 20.12. julkaistaan viimeinen episodi tämän pelin prequelista eli Life is Strange: Before the Storm:ista. Julkaisen siitä postauksen heti kun olen pelannut viimeisenkin jakson.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti