26 marraskuuta 2017

PLAYED THROUGH: The Walking Dead: Season 2

picture from: http://walkingdead.wikia.com/wiki/Season_2_(Video_Game)


HUOM. Mikäli olet aiemmin pelannut ensimmäisen The Walking Dead -pelin läpi, uskallat jatkaa lukemista ilman spoilaantumista. Mikäli et, en vastaa mahdollisesta mielipahasta.


Jatko-osa jatkaa ensimmäisen tarinaa muutamaa kuukautta myöhemmin kun Clementine on päässyt pois Savannahista Christan ja Omidin kanssa. Christa on raskaana ja tunnelma toiveikas - uusi sivu elämässä heille kaikille. Onnellisuus kuitenkin kääntyy epätoivoon kun Omidia ammutaan tämän yrittäessä pelastaa Clementinea. Tarinassa hypätään seuraavaksi yli vuosi eteenpäin: Christa ja Clementine ovat kaksin eikä pelaajalle kerrota mitä vauvalle tapahtui.


Clementine ikävöi kovasti Leetä ja yrittää jaksaa eteenpäin. Jouduttuaan erilleen Christasta hän päätyy jatkamaan matkaansa uusien ihmisten mukana. Uusi leiripaikka joudutaan kuitenkin hylkäämään pian ja käänteiden kautta löydetään vanha tuttavuus, mikä sai minut ainakin melkein kyyneliin;


Vaikka en arvostanut ensimmäisessä osassa kaikkia Kennyn tekemistä päätöksiä, pidin hänestä kovasti hahmona. Hänestä tulee Clementinelle tärkeä tuki, ja monet päätökset ja vuorosanat pyörivät ensimmäisen kauden tavalla edelleen vahvasti Kennyn ympärillä. Ryhmän muilla jäsenillä on häneen liittyen paljon mielipiteitä, niin hyvässä kuin pahassakin. Kennyn synkkä menneisyys on yhtä vahvasti esillä pelissä kuin Clementinenkin.



Peli on hyvin samankaltainen pelattavuudeltaan kuin ensimmäinenkin osa, klikkailussa on tehty pieniä muutoksia mutta perusperiaate on vanha tuttu. Ongelmanratkaisu oli mielestäni helpompaa ja pelaajalle annettiin enemmän vaihtoehtoja esimerkiksi siinä minkä aseen Clementine valitsee tiukassa tilanteessa.


Mikäli ensimmäinen osa ja ihmisten kohtalot koskettivat syvältä, valmistaudu uuteen tunnevuoristorataan jossa on vielä enemmän mutkia ja vauhti senkun kiihtyy hallitsemattomaksi loppua kohden. Olin ihan raunioina kun peli päättyi ja kelasin mielessäni miten olisin voinut vaikuttaa tarinan loppuun eri tavalla - olisinko voinut pelastaa enemmän ihmisiä tai estää jotain pahaa tapahtumasta.


★★★★★

Täydet viisi tähteä, kyllä. Peli sai minut nauramaan, itkemään, vaipumaan epätoivoon ja näkemään taas valoa tunnelin päässä. Tarina kosketti syvältä, jopa vielä syvemmältä kuin ensimmäisessä osassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti