02 tammikuuta 2018

PLAYED THROUGH: The Walking Dead: A New Frontier (2016)



Telltalen The Walking Dead -pelisarjan kolmas osa jatkaa lähes suoraan siitä mihin toinen osa jäi. Clementine jää kuitenkin ensimmäisen osan tapaan jälleen sivuhahmoksi ja pelissä edetäänkin aivan uuden hahmon näkökulmasta: Javier Garcia on parikymppinen entinen baseball-pelaaja jolla on ollut vaikeuksia selvitä elämässä virheidensä ja perheen kovan painostuksesta johtuen. Maailmanlopun alkaessa hän jää huolehtimaan veljensä perheestä mutta isoveljestä Davidista ei kuulukaan mitään moneen kuukauteen. Javier, veljen uusi vaimo Kate ja Davidin lapset Gabriel ja Mariana lähtevät kohti tuntematonta koska kotikaupunki ei tunnu yhtään turvalliselta.


Javier seurueineen törmää pian pelin alussa Clementineen jonka käänteitä käsitellään takaumien avulla. Hän on kokenut kovia ja muovautunut kovapintaiseksi nuoreksi naiseksi joka on tottunut selviytymään omillaan.


Uutena elementtinä pelisarjaan tuotiin romanttiset kuviot: Javierin ja Katen välinen suhde on esillä läpi tarinan ja pelin edetessä pelaaja tekee enemmän ja enemmän päätöksiä kuinka suhtautua kadonneen veljen vaimoon. Myös muut ympärillä olevat ihmiset huomaavat jotain olevan tekeillä - riippuen tietenkin pelaajan tekemistä valinnoista ja vuorosanoista.




Javier on mielestäni onnistuneesti luotu hahmo. Hän on tehnyt virheitä menneisyydessään, mutta hänelle on tärkeää huolehtia erityisesti veljensä lapsista jotka olivat todella nuoria kun kaikki alkoi. Naurahtelin itsekseni myös hänen vuorosanoilleen ja otin pelissä hieman sarkastisen linjan kommenteissani.



★★★★★

Jatkan edelleen täyden viiden tähden linjalla. Minulla ei ollut kovinkaan korkeat odotukset pelistä johtuen muun muassa Steamin kommenteista, mutta peli koukutti alusta alkaen. Olisin toivonut pelistä hieman pidempään, mutta tarina oli onneksi hyvin tiivistetty.

Tänä vuonna julkaistaan sarjan neljäs ja samalla viimeinen The Walking Dead -peli. En malta odottaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti